четвъртък, 19 ноември 2020 г.

К-19 уби трима учители от Бургаско

 Кюстендил :: Още 7 области в грипна ваканция, в Кюстендил утре на училище  :: Monitor.bg

Три са смъртните случаи на учители от областта. Област Бургас е подготвена технически за провеждане и продължаване на онлайн обучение и днешното решение на щаба, учениците от 6 до 12 клас да продължат в онлайн форма на обучение до 30 ноември включително, няма да се отрази на образователния процес. 

По данни на здравните експерти мерките въведени в област Бургас, в това число дистанционната форма на обучение на учениците от 6 до 12 клас, са довели до задържане нивата на заболеваемост, но на този етап спад не се отчита. 

За учениците от 1 до 5 клас включително, още не е решено. За тази възрастова група се запазва възможността директорите по места да решават как ще учат, на база на конкретната ситуация в училището. 

Този подход цели да запази възможността на родителите да работят, защото по закон децата до 5 клас не могат да остават сами вкъщи без придружител. 

За засилен контрол над всички школи и НПО, които продължават присъствено да провеждат занимания с ученици и деца, се обединиха от щаба. Проверките ще започнат веднага със съдействието на полицията, заради зачестили сигнали за нарушения.

Новините от днес и със задна дата