вторник, 20 октомври 2020 г.

Грешка в системата: Пациент, починал от сърдечна недостатъчност, се оказа болен от COVID-19

 

Грешка в системата! Така лекарите си обясняват факта, че пациент е починал с диагноза сърдечна недостатъчност, а впоследствие се оказал болен от коронавирус. Тестът излязъл едва след погребението на пациента, съобщи bTV.

Преди седмица бащата на Димитър Ланков е приет по спешност в болницата в Пирдоп. Два дни по-късно умира.

Георги Ланков е починал на 13 октомври от сърдечна и дихателна недостатъчност. Два дена по-късно се оказва, че е болен от коронавирус.

"Погребваме го и когато вече всичко приключва, се обаждат на майка ми на 15-ти, че баща ми е починал от COVID и нейната проба е положителна, и до един час да сме на адреса под карантина", разказа Димитър Ланков.

Самият Димитър е с отрицателен тест и недоумява как така първо диагнозата е една, а после се оказва съвсем друга. Според лекарите системата е бавна и докато излязат резултатите, човекът вече е починал.

"Точно при него тестовете дойдоха с ден закъснение и ние веднага уведомихме близките", заяви Юлия Димитрова.

Според здравния министър Костадин Ангелов забавянията понякога се дължат на факта, че се работи с изключителна прецизност. Кметът на Пирдоп обясни, че в целия град има само един заразен с коронавирус. Но е чувал за случаи, в които роднини се оплакват, че се съмняват в диагнозата посмъртно.

"В цялата държава се прокрадваха такива приказки, че едва ли не се получават и пари, но аз такова нещо не съм виждал", каза Ангел Петров.

А Димитър Ланков остава под карантина, въпреки отрицателния си тест.

 

 

Новините от днес и със задна дата