четвъртък, 22 октомври 2020 г.

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот! Баща му ги изоставя, той и майка му се борят сами за помощ... СНИМКИ

 

За четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак. За четвърти път той влиза в болница с опасност за живота... а е само на 20 години.

Кошмарът започва, когато през 2004 г. му поставят диагнозата остра лимфобластна левкемия. Тогава Георги е едва на 4 годинки, излекуван е успешно и никой не подозира, че борбата му за живот тепърва започва.

През 2010 година му е поставена диагноза - изолиран тестикуларен рецидив. Момчето отново се преборва и е изписан в ремисия, но ракът се завръща с пълна сила през 2016 година с диагнозата вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Следват две години на химиотерапия.

През август 2020 година всичко започва със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално отдават на проблемни мъдреци. За съжаление във ВМИ се потвърждава, че ракът се е завърнал и е по-силен отвсякога. Препаратите във ВМИ са неефективни, защото Георги е развил резистентност към тях и няма да доведат до ремисия. По думи на лекарите, състоянието му ще се влоши от 2 седмици до месец.

Близките му действат светкавично, свързват се с болница Medical Park в Истанбул, Турция. Оттам е получена оферта за изследване и трансплантация на костен мозък на стойност от 110,000 евро. В болницата може да се постъпи само ако парите бъдат събрани до първия ден на постъпването!

Сумата е огромна за всяко едно семейство, но в случая е още по-недостижима, защото когато Георги е съвсем малък, баща му ги изоставя и с майка му се борят сами през всички тези години.

Но те не губят кураж и вярват, че надежда има.

Вярват силно, че има много добри хора, които ще отворят сърцата си и ще ги подкрепят. Това веднага води до следващата крачка - създаване на кампания за набиране на средствата в HelpKarma - Да подадем ръка на Георги в борбата за живот.

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, но измъченото семейство има спешна нужда от помощ. Помогнете на Георги да се пребори с рака веднъж завинаги и да спаси живота си.

Дарете бързо и сигурно сега в неговата кампания:

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот!


Новините от днес и със задна дата