понеделник, 26 октомври 2020 г.

Две учителки починаха от коронавирус

  

Две учителки са починали от коронавирус - в Шумен и Разград. Преди седмица учителка от Търговище загуби битката с вируса. Така това става третата починала учителка в рамките на седмица.

49-годишната Людмила Иванова от ПГОХХТ "Асен Златаров" в Шумен изгуби битката с COVID-19, пише "Монитор".

Тя и сестра ѝ Ивелина са работели с деца със специални образователни потребности в гимназията. По-миналия петък се почувствали зле, имали температура и кашлица.

На 20-и Людмила влязла в болница, там състоянието ѝ се влошило и в събота я свалили в интензивното отделение. Жената е имала придружаващо заболяване диабет.

В продължение на десет дни лекарите полагали усилия да спасят жената, но състоянието ѝ се влошило, като последно тя е била настанена в ОАИЛ. Експерти на РЗИ и РУО са посетили днес учебното заведение. По предписание в училището ще се извърши пълна дезинфекция в петък.

Учебното заведение ще поеме разхода за погребение на починалата учителка.

Разградският информационен сайт "Разград 24/7" съобщава за починала учителка от Основно училище "Н. Й. Вапцаров".

Трагичната вест е потвърдил директорът на училището. Веднага след като се почувствала зле 48-годишната преподавателката излязла в болнични и била поставена под карантина.

Диагнозата ѝ била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала.

Новините от днес и със задна дата