петък, 30 октомври 2020 г.

Крупна кражба в Бургас: Жена грабна чанта за лаптоп от кола, а в нея - 22 000$

  

33-годишна жена от Казанлък, откраднала натъпкан с пари куфар от Бургас, бе задържана след съвместна работа на служителите от Първо РУ-Бургас и Първо РУ-Варна.

Тя е спипана в морската столица вчера във връзка с друга кражба, осъществена пак в Бургас, но този път на 200 лв. и диоптрични очила от известен бар в центъра на града. Тя е направила пълни самопризнания, като дори разказала и за предходното престъпление. 

На 29 септември, още по светло, тя видяла, че паркираният пред денонощният магазин „Абсолют” автомобил - Дачия Дъстър с варненска регистрация – е оставен отключен, а собственикът му е търговския обект и се бави. 

Тя се възползвала от възможността и отворила вратата и взела чанта за лаптоп. В нея обаче, освен компютъра, се оказали и 22 хил. долара служебни пари на варненска корабна фирма. 33-годишната безработна се укрила и още същия ден избягала от Бургас. 

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители е установена самоличността ѝ, като са проследени различни нейни маршрути в България. Последно е локализирана във Варна, където е и задържана. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Новините от днес и със задна дата