вторник, 20 октомври 2020 г.

Мистерия обви кончината на бургаската прокурорка, угаснала буквално за 20 дни

  

Служителите в Апелативна прокуратура-Бургас са шокирани от новината за кончината на прокурор Жанет Красимирова, пише Флагман бг.

Никой от колегите на прокурорката не може да повярва, че 57-годишната жена си е отишла така потресаващо внезапно за всички. Майка ѝ, която живее в Карнобат и е на преклонна възраст, все още не знае какво се е случило с нея. Прокурор Красимирова е живеела сама в апартамента си в Бургас. Тя не е била семейна. Колегите ѝ казват, че напоследък не се чувствала добре и трудно дишала. Едва изкачвала стълбите до третия етаж на Съдебната палата, едва вървяла и казвала, че няма никакви сили. 

Точно преди 20 дни излязла в болнични, не се е оплаквала от нещо конкретно. На 9 октомври прокурор Красимирова си направила PCR тест, който се оказал отрицателен. Състоянието ѝ обаче продължавало да се влошава и поради тази причина тя взела решение за сериозни изследвания в специализираната кардиологична болница УМБАЛ „Света Екатерина“ в София. 

Издъхнала е буквално на стълбите тази сутрин. Жанет Красимирова е с 33-годишен стаж в съдебната система. В Апелативна прокуратура-Бургас освен че е влизала като обвинител в наказателни дела, е имала ресор по надзора за законността на съдебните дела, както и за административно-съдебния надзор. 

„Не мога да повярвам, губим изключителен професионалист“, заяви шокиран административният ръководител на Апелативна прокуратура Любомир Петров. Жанет Красимирова има сестра Кремена Красимирова, която секретар на Община Карнобат. 

Вчера съдебната власт в Бургас загуби съдия Райна Кирякова, също на 57 години, починала от скоротечно злокачествено заболяване.

Новините от днес и със задна дата