вторник, 13 октомври 2020 г.

Излекувалата се от К-19 д-р Маркова от Айтос: Ужасът е неописуем, но това лекарство ми върна живота, ефектът му е поразителен ВИДЕО

  

От няколко дни се чувствам добре. Изкарах болестта доста тежко с три периода на влошаване, като последният беше тежък – с висока температура и силен задух, който не се повлиява от нищо”, сподели единственият пулмолог в болницата в Айтос, която се възстановява от COVID-19 д-р Силвия Маркова пред Нова тв.

Тя обясни, че лечението, което ѝ се провежда е стандартното за всички пациенти – с кортикостероиди, антикоагуланти и антибиотик. Въпреки всичко това аз се влоших и след включването на „Ремдесивир” – на следващия ден започнах да дишам”, каза медикът. 

Според д-р Маркова ефектът от „Ремдесивир” е бил поразителен. „В четвъртък ми вляха първата дози, в петък вече можех да дишам и температурата спадна”, добави тя. 

На хората, които не вярват в съществуването на COVID-19 тя каза; „Вируса го има. Моите впечатления като пулмолог, който работи доста дълго време с белодробни инфекции е, че той е станал по-агресивен и заразен и протича по-тежко”, категорична беше д-р Маркова.

Новините от днес и със задна дата