вторник, 13 октомври 2020 г.

Очарователните Симона и Диана от дует „Парадокс“ откриват "Фестивал на младите в изкуството“ в Бургас

 

Остава само ден до началото на "Фестивал на младите в изкуството". Проявата ще събере ученици, студенти и утвърдени имена в изобразителното изкуство от 14 до 17 октомври в Бургас.

Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът ѝ в Бургас и Община Бургас.

Любимите аксесоари на 18-годишните Симона Маринова и Диана Димитрова са техните китари. Момичетата са приятелки в живота, а преди две години създават и своя дует "Парадокс", който бързо набира популярност сред бургаските меломани. 

Талантливите момичета ще открият "Фестивал на младите в изкуството" на 14-ти октомври /сряда/ от 18.00 часа в Магазия 1 в Пристанище Бургас. Публиката ще се наслади както на техни авторски песни в стил Боса нова, така и на кавъри на хитовите парчета на Camila Cabello,Vaya Con Dios, Lenny Kravitz, Elvis Presley и други.

В нестандартния пленер ще се включат студенти и ученици от профилираните паралелки по изкуства в СУ "Св. св. Кирил и Методий" и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", доц. д-р Здравка Василева от катедра "Живопис" към Националната художествена академия, Васил Колев - асистент в катедра "Графика" към НХА, и проф. Светозар Бенчев - декан на факултета за изящни изкуства към НХА. Всички те ще рисуват на открито в зоната за обществен достъп в Пристанището и остров Света Анастасия. 

В рамките на фестивала ще се проведат още литературен купон и кино клас, част от тазгодишното издание на "София филм фест - На Брега". Ще бъде представена и изложба на предложенията за бранд на остров Св. Анастасия. В програмата е предвиден арт тур, който ще включва локации с впечатляващи градски къщи - архитектурни шедьоври. След това участниците ще ги претворят в свои картини.

Новините от днес и със задна дата