Мъж (51 г.) и жена (40 г.), и двамата от Бургас, са задържани на митническия пункт "Малко Търново" с кокаин на стойност за над 5 милиона лева.

На двамата е наложен арест за 72 часа. Задържани са вчера около 6:30 часа сутринта, след опит да преминат границата ни в посока Турция. Наркотикът е открит в автомобила, с който са пътували. Точното количество е 18,2 кг, допълва БТА.

Кокаинът е бил скрит в тайник в багажника на лекия автомобил. Наркотикът бил разпределен в 17 пакета. Подробности за случая обявиха на пресконференция днес в Бургас окръжният прокурор в града Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Мануел Манев, Васил Инджов - заместник-директор на Териториална дирекция "Митници Южна Морска", Иван Пасков - началник отдел "Митническо разузнаване и разследване" в същата дирекция.

На двамата задържани ще бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража". Обвиненията срещу тях са две - за държане и разпространение на наркотични вещества и опит за контрабанда.

В жилищата на двамата е извършено претърсване. Открити са вещи, имащи отношение по случая. Намерени и иззети са също 10 000 евро и 2000 швейцарски франка.