неделя, 27 септември 2020 г.

Професор: От 2021 г настъпва новият ледников период, носи глад и смърт

  

Преди време в мрежата се появи информация, че планетата може да се охлади. Причината за това е дългият слънчев минимум. Докато всички наоколо говорят за глобалното затопляне, новите открития на учените ще продължат да бъдат игнорирани.

Изменения на климата ще се случат, но ще бъдат други. Така че до 2050 г. Земята може да е в миниледена епоха, казва Валентина Жаркова, професор в Университета Нортумбрия в Нюкасъл (Англия). Слънцето скоро ще се озове в период на хибернация. Колкото по-малко слънчеви петна, толкова по-малко радиация ще получава планетата ни. 

Това ще доведе до намаляване на средната температура по света. Промените ще бъдат приблизително 1 ° C. На пръв поглед показателят не е критичен, но такъв спад е достатъчен, за да имат проблеми фермерите в средните ширини. Производителите на плодове и зеленчуци няма да могат да събират реколтата навреме, тъй като времето ще бъде изключително променливо. 

Ще има резки скокове на температурата, които ще се отразят негативно на растенията. Кратките вегетационни сезони ще доведат до недостиг на храна или дори до глад. Това вече се е случило в Гърция и Испания, когато през май снегът унищожи всички култури. НАСА говори и за слънчевия минимум. Активността на звездата през 2020 г. ще достигне най-ниските темпове през последните два века. 

Учените се надяват, че сюжетът за Големия слънчев минимум, известен като минимум на Маундър, няма да се повтори, в противен случай светът ще се сблъска с хранителна катастрофа. Милиони хора ще умрат от глад. Абсолютно всички сезони ще бъдат студени и влажни. Досега медиите не са склонни да отразяват темата за предстоящия ледников период, но напоследък този въпрос се повдига все по-често./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата