понеделник, 14 септември 2020 г.

СЗО с много лоша прогноза за Европа и К-19 през октомври и ноември

  

Световната здравна организация очаква Европа да стане свидетел на ръст в смъртните случаи от Covid-19 през октомври и ноември. Това съобщи шефът на европейския клон на СЗО в интервю за АФП.

„През октомври и ноември ще има по-висока смъртност“, заяви Ханс Клуге и отбеляза, че на Старият континент в момента има ръст на новозаразените, въпреки че броят на починалите остава сравнително стабилен.

 „В момента страните не искат да чуват тези лоши новини и аз разбирам това“, каза още той, подчертавайки, че иска да изпрати „позитивен сигнал“, че пандемията „ще приключи в един или друг момент“. 

Клуге предупреди още, че създаването на ваксина няма да сложи край на пандемията. „През цялото време чувам: „ваксината ще бъде краят на пандемията“. Разбира се, че не!“, категоричен е той.


„Дори не знаем дали ваксината ще помогне на всички групи от населението“. „Краят на пандемията е моментът, в който ние като общество се научим да живеем с тази пандемия. А това зависи от нас и е много позитивно послание“, отбеляза регионалния директор на СЗО за Европа.

Новините от днес и със задна дата