вторник, 25 август 2020 г.

Мистерия на плажа в Бургас: Шезлонгите и чадърите изчезнаха

  

Шезлонгите на Северния плаж в Бургас изчезнаха мистериозно в края на август, а туристите трябва да лежат на самия пясък. За това сигнализират туристи, които днес са посетили най-дългата в града ивица и са останали разочаровани. 

"Какъв е смисълът да обявяват безплатни чадъри и шезлонзи, при положение че липсват? Целият ни ден се провали, защото в компанията имахме човек, който е трудно подвижен, има болни колене и не може да плажува на пясъка", възмущава Кирил Василев, цитиран от Флагман.бг. 

Проверка на Северния плаж установи, че действително част от шезлонгите липсват, оставени само чадъри. В началото на сезона, когато все още не бе ясно дали изобщо в България ще има някакъв туризъм заради пандемията, концесионерът на плажа заяви, че всички пособия ще бъдат безплатни. Тогава от фирмата заявиха, че са предвидили малко над 700 чадъра, които и до днес все още са на плажа. 

Симеон Цветков, който е представител на концесионера, разкри какъв всъщност е проблемът с липсата на шезлонзи. Той обясни, че всъщност само на едно място, в района на Пантеона, където шезлонгите умишлено са премахнати. 

„Имаме около 300-350 шезлонга. Точно под Пантеона сме ги премахнали умишлено и вероятно въпросната компания е посетила точно това място. На 20 метра от двете страни на този район обаче има достатъчно плажни принадлежности”, каза Цветков.

Новините от днес и със задна дата