понеделник, 31 август 2020 г.

Скандалната истина за цените по Южното Черноморие

 Скандалната истина за цените по Южното Черноморие - 0 

                                      Снимка: Георги Колев

Цените на плажните атракции по Южното Черноморие „гонят” тези на нощувките в хотели и квартири през месец август. Това показа проверка, направена от в. „Монитор”. 30-минутна разходка с джет излиза колкото вечер в хотел в най-големите ни морски курорти.

Според оферти в родни сайтове за резервации за 3-звездна нощувка на база All Inclusive в курорта Слънчев бряг броим средно по 120 лв. за двама. Цените на нощувките варират в зависимост от местоположението на хотела - в случай че той се намира на първа линия на плажа, престоят излиза близо 130 лв. 

Ако обаче мястото за настаняване е по-далеч от морската ивица, цената пада с 20 лв. Въпреки че цените в хотелите и къщите за гости се понижиха вследствие на пандемията от COVID-19 и намалялото търсене на летни почивки, плажните атракции продължават да държат високи цени. За 15-минутна разходка с джет из Черно море броим по 80 лв., за допълнителни пет минути „на гребена на вълната” даваме още десетачка. 

Половинчасова обиколка върви на цена от 130 лв. или колкото струва и нощувката в хотел в района на парти дестинацията. Сред най-предпочитаните атракции през тази година е парасейлингът - полет над морето с парашут, който се издига до 150 метра над водата. Услугата се предлага на едва 5 километра от Слънчев бряг в курорта Свети Влас. 

10-минутният полет излиза по 80 лв. за един човек и 130 лв. за двама. Разходката с лодка също влиза в ценоразписа, за да я наемем, трябва да броим по 350 лв., времетраенето на обиколката обаче не е посочено. Груповите плавания излизат далеч по-евтини. 

Турът с атракционно корабче в Поморие е по 8 лв. на човек за 30 минути, за по-малките летовници има 3 лв. намаление от цената на редовния билет. Рибарите любители имат възможност да се включат в 3-часов риболов срещу 40 лв. 

За най-малките на юг по родното Черноморие могат да се видят младежи, облечени в костюми на анимационни герои, които приканват малчуганите за снимка. Фотосесията е напълно безплатна летовниците обаче трябва да заплатят 10 лв., ако искат да задържат някоя от снимките на отрочетата си.

Новините от днес и със задна дата