вторник, 21 юли 2020 г.

Собственик на култово заведение е закопчаният при акцията в Бургас

Собственикът на култовия бургаски кафе-бар „Мокай“ – 48-годишният Явор Морфов – е арестуваният с 50 грама кокаин в жк „Зорница“, информира "Флагман". Той е задържан от служители на Пето РУ. Те нахлули в заведението, изглежда работейки по сигнал, и се насочили директно към единия от братя Морфови – собствениците на бара. Той седял на маса, когато униформените се легитимирали и поискали да извършат обиск. У него те открили 2 грама кокаин, празни найлонови пликчета и електронна везна.
По-рано, последвало претърсване в дома му в бл. 2, където униформените намерили и иззели още 50 грама от същия наркотик, след което Явор Морфов е задържан за срок до 24 часа. Униформените всъщност извършили ареста миналата седмица и по случая още в деня на ареста, който е извършен посред бял ден, по обед, е образувано досъдебно производство. Това значи, че делото по случая трябва да приключи в рамките на дни.

Според източници Морфов е пуснат на свобода още след изтичане на 24-часовото му задържане и към момента няма яснота дали той ще бъде обвинен в държане или в разпространение на наркотични вещества. На черния пазар обаче кокаинът, намерен у 48-годишния бургазлия е бил на стойност над 8000 лв.
Това съвсем не е първият случай, с който името на кафе „Мокай“ е отбелязано в полицейските хроники. В последния ден от април 2019 г. заведението се превърна в сцена на поредната криминална проява на Петър Попчев-Попчето, който късно вечерта преби Тодор Т. Пострадалият бе откаран към УМБАЛ-Бургас в тежко състояние с разбито лице и комоцио. Веднага след екшъна в кафето Попчев се покри сякаш вдън земя и бе издирван в продължение на повече от 6 месеца от органите на реда.
Той е обвинен и в убийството на 36-годишния Николай И. през 2016 г. През 2014 г. пък култовото за жк „Зорница“ заведение бе замесено и в друг криминален случай. През март бе запален автомобила на другия брат Морфов – Делян.

Новините от днес и със задна дата