сряда, 8 юли 2020 г.

Татко давал на бебето си да пие урина, за да му лекува афтите

Лекар от София разказва за уникален случай за човешка глупост. В една от специализираните групи във Фейсбук той споделя, че е бил в истински шок от случилото се, след като при него докарали бебе на 9 месеца с възпалени язвички в устата. Ето какво разказва медикът: "Деветмесечно бебе бива доведено за преглед от баща му. Възпалени язвички в устата. Леко странни - като да е кандидоза, но не съвсем… Лекарят се навежда да ги види отблизо и усеща ясен дъх на амоняк и урея! Бъбреците на дечкото да са отказали!?!
Моментално юрва сестрата да вземе кръв и да я занесе на бегом за изследване на креатинин и урея експресно. Добре, че лабораторията е през една стая… Докато чака резултата, лекарят търси по телефона къде да диализират малката. Навсякъде отделенията са шашнати - чак пък бебе на няма и годинка?
Още повече, че бащата твърди, че детето пишкало нормално… Сестрата се връща. Показатели в норма!

Пак помирисва устата на детето – съвсем ясно се усещат амоняк и урея!
– Сигурни ли сте, че детето пишка нормално?
– Разбира се. Иначе с какво ще му лекувам устата?
– ?!?… !?!
– Ех вие, на нищо не ви учат днес. Във всички пособия по уринотерапия си е написано, ясно и с големи букви – язви в устата на дете до една година се лекуват с неговата собствена урина! Запомнете го добре. Инак като избягате някой ден в някоя цивилизована страна, ще ви се смеят…"
Под поста възмутени потребители коментират, че такива родители просто заслужават детето им да бъде отнето. Други смятат, че направо е редно да им се потърси съдебна отговорност.

Новините от днес и със задна дата