сряда, 8 юли 2020 г.

Морето може да излезе много солено, с нови мерки на КАТ

Специални мерки за облекчаване на трафика към курортите по Южното Черноморие предприе Пътна полиция в Бургас. Заради засиления интерес към черноморските градчета на юг през цялото лято полицейските екипи ще работят с увеличен капацитет, особено през почивните дни. Над 20 патрулиращи полицейски екипа ще има по цялото Южно Черноморие в дните от петък до неделя до края на туристическия сезон. Това са само част от мерките на Пътна полиция-Бургас. Другите мерки са контрол на скоростта и за това водачите да не шофират след употреба на алкохол и наркотици.
Основната превенция, която се извършва, това е за движение с превишена скорост, обясни комисар Неделчо Рачев, началник на "Охранителна полиция" в Бургас. Заради старта на активния туристически сезон и интереса на българските граждани към родното Черноморие Пътна полиция в Бургас засили контрола по пътищата на региона в почивните дни.
От неделя следобед екипи на Пътна полиция патрулират и по новия участък - обхода на Поморие, който беше открит за сезона и по който до края на септември има ограничение на скоростта.

В този участък максимално разрешената скорост за движение на МПС е 70 км/ч. Най-високата скорост за деня, която сме установили, е 103 км в час, обясни инспектор Георги Димитров, Пътен контрол – Поморие. Водачите, които са били засечени с превишена скорост по новия участък, ще получат електронни фишове.
Само за трите почивни дни по Южното Черноморие са установени осем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Като количеството на алкохол е над 1,2 промила.
И в два случая сме констатирали водачи, които са седнали зад волана и са употребили наркотични вещества, обясни комисар Неделчо Рачев за Нова телевизия За да се облекчи трафикът от АМ "Тракия" към Бургас и Южното Черноморие в петък и в неделя ще има регулиране на движението от полицейски екипи.

Новините от днес и със задна дата