петък, 10 юли 2020 г.

Борисов: Директорът на НСО е изпратил писмо с искане Доган да бъде охраняван в летния си сарай от 10 юли до 15 септември

Премиерът Бойко Борисов свика трима министри в Министерски съвет, които да дадат отчет как се охранява летният сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парк Росенец.

Той започна директно да чете писмо, изпратено от НСО до отговорните институции относно охраняемия имот.

От думите на Борисов стана ясно, че докато Румен Радев е поискал в свое изявление да се свика тричленна комисия, която да установи кой управлява и определя функциите на НСО, към министрите му - Младен Маринов на МВР, Красимир Каракачанов на отбраната и Росен Желязков на транспорта - още на другия ден е пристигнало писмо, подписано от директора на НСО Красимир Станчев, с искания за охрана на имота на Ахмед Доган в летните му сараи.

"НСО пише до изпълнителния директор на ИА "Морска администрация", с копие до командира на Морска администрация Бургас, до командира на ВМС и до Гранична полиция", разказа премиерът.

И зачете писмото на НСО: "Във връзка с охраняваното от НСО лице в парк Росенец, моля за вашето съдействие по обезпечаване на сигурността му по вода".

Борисов обясни, че към него имало и прикрепено друго засекретено писмо до МВР, в което иска охрана на лицето - но за охрана на сушата, в което пишело, че се иска да се осигури навигационно известие за плавателни средства в радиус от 500 м за парк Росенец.

Исканията за охрана на охраняваното лице "важали от 10 юли до 15 септември 2020 г.".

"Искат да се пази сушата и водата от лодки, мореплаватели и всички останали. Каква е целта - след като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълнят съгласно закона", категоричен бе премиерът, подчертавайки, че писмото е изпратено от Красимир Станчев, избран от Радев, плюс карта.

"Правителството брани имот на Ахмед Доган, добре ли са го конструирали добре ли са го измисли, ще излезе пак Радев и ще каже: "Ето аз ви казах".

В единия ден той призова НСО да се реформира, на другия ден ни изпраща това, което трябва да изпълним", възмутен каза Бойко Борисов.

"Сутринта говорих за сценарий, ето го продължението. Какво излиза - кой е виновен - Борисов, ето кой го иска от нас, да го изпълним по закон", добави премиерът.

Новините от днес и със задна дата