четвъртък, 7 май 2020 г.

Странното име на новородения син на Илон Мъск, което щатът Калифорния отхвърли

Преди 3 дни Илон Мъск обяви в официалния си Twitter профил щастливата новина, че е станал баща за седми път, след като приятелката му - певицата Граймс, роди момче. Скоро след това последователите му в социалната мрежа го заляха с въпроси дали ще видят бебето и многократно запитаха дали вече са му избрали име.

В крайна сметка бизнесменът удовлетвори желанието на нетърпеливите си почитатели още същия ден, публикувайки две снимки - първата разкрива как малкият му наследник спи в болничното легло, а втората го показа в обятията на баща му. Но когато собственикът на "Tesla" сподели как точно възнамеряват с половинката му възнамеряват да кръстят новороденото, всички си помислиха, че той се шегува. Оказа се обаче, че съвсем не е така...

X Æ A-12 може и да звучи като названието на следващата му космическа ракета, но всъщност е името, което двамата родители са харесали за своето дете. Последвалите реакции в интернет пространството бяха противоречиви, но две неща бяха сигурни - никой не успя да дешифрира името и смисъла му, нито разбра как се произнася то.

Тогава се намеси Граймс, хвърляйки светлина върху всеобщото неведение. С публикацията си в Twitter тя обясни значението на всеки един символ.

X - неизвестната променлива.
Æ - начинът, по който тя пише "Ai" за "любов" и/или "изкуствен интелект".
А-12 - предшественикът на SR-17, който е любимият самолет на двойката - без оръжия, но изключително бърз.
А - също така идва и от "Archangel", което е любимата песен на Граймс.

Новините от днес и със задна дата