сряда, 20 май 2020 г.

Мегаакция на ГДБОП! Има куп арестувани, сред тях небезизвестната адвокат Румяна Тодорова

Маскирани служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са атакували тази сутрин адвокатски офис във Враца. Кантората е собственост на Румяна Тодорова, която преди 2 месеца беше арестувана при подобна акция и закарана за известно време в София, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на свои източници. Те обаче не могат да потвърдят към този момент, че адвокат Тодорова е била арестувана повторно, каквато е предварителната информация на изданието.
Юристката беше арестувана на 8 март заедно с дъщеря си Деница, както и още двама души – Ивайло Иванов и Ивайло Тодоров с обвинение, че са организирана престъпна група, събирала пари срещу издаване на фалшиви документи, настаняване на възрастни в старчески домове и имотни измами.
Апелативният специализиран наказателен съд освободи двете дами – Тодорова срещу 5 000 лева гаранция, а дъщеря ѝ под домашен арест. Белезници са щракнали около китките на поне трима души от Враца тази сутрин.

Сред тях е Емил Вълчев, обвинен като подпалвач на колата на съдия Васил Ганов, председател на районния съд във Враца. Вандалският акт беше извършен в средата на септември 2017 г., а след като беше внесен обвинителния акт, последва отвод на всички магистрати от Враца, заради което делото се гледа в друг съдебен район - Монтана.

Новините от днес и със задна дата