събота, 16 май 2020 г.

Несебър и Слънчев бряг са разтърсени от историята на дядо Георги ВИДЕО

Жители на Несебър и Слънчев бряг се обединиха в помощ на възрастен мъж от Велинград, избрал морския курорт да продава картофи. Само за часове хората се обединиха в социалните мрежи и изкупиха стоката на дядо Георги. Историята на продавача на картофи развълнува местните жители, предава Нова тв. Дядо Георги сам отглеждал картофите си и сам обикаля по различни места, за да ги продава. Живее във Велинград, но е избрал Черноморието заради скъпите цени на зеленчуците.
Продава картофите почти на половин цена и с това оцелява.
„По Свети Влас съм ходил, Равда, Созопол, по Мичурин надолу”, разказва дядо Георги. Въпреки че е с една ръка, 64-годишният мъж се справя сам с разтоварването на стоката си, с шофирането на микробуса и не се оплаква. Налагало се и спукана гума да сменя сам.
Пазар във Велинград за стоката му нямало. Историята на продавача на картофи разказва младо момиче в социалните мрежи. Споделя, че дядо Георги отказвал бакшиш, връщал ресто до стотинка и не търсел съжаление. А картофите му наистина се оказали вкусни.

„Като няма изкуствен тор, тогава е хубав картофа, химията го съсипва”, смята дядо Георги. И само за часове жители на Несебър и Слънчев бряг изкупиха продукцията му. Дядо Георги обещава да дойде с още стока. А несебърлии отсега се организират да изкупят и нея.

Новините от днес и със задна дата