неделя, 10 май 2020 г.

Италиански лекар, учил у нас: Усещам втората вълна с пълна сила

Италиански лекар, учил у нас, разказа страшни неща за страната му - 0
Доктор Марко Виньоли завършва медицина в България и обича много страната ни. Днес съдбата го поставя на първа линия в борбата с COVID-19 в родната му Италия. Той мечтае за това отново да живее в българския си дом, предава bTV.
„Бъдете силни, силни, силни. Лекарите в България са много добри“ - това послание отправи той към българите. През 2012 г. Марко Виньоли идва в България като студент в Медицинския университет в София. Живее в София 6 години, пропътува цялата ни страна. Благодарение на знанията от България, днес е лекар в спешното отделение в болница в Падуа.
За последните два месеца през ръцете и сърцето му са минали повече от 1000 заразени пациенти с коронавирус. Срещата с всеки един от тях е изключително трудна за Марко.
„В Италия сега ситуация не е много лесна, защото имаме много пациенти. Имаме заразени близо 950 000, но това са само тези, направили тест, но от моя опит има заразени без симптоми или с малко симптоми и са над 3 милиона. Нашите болница са пълни от пациентите сега“, казва Марко Виньоли. Марко казва, че усеща втората вълна с пълна сила.

И въпреки, че не е толкова тежка като първата - жертвите са много, включително и много лекари.
Една от медицинските сестри в неговото отделение прекарва 35 дена в интензивното отделение. За щастие се връща към живот и без да се колебае след още 30 дневна карантина и предстои отново да се върне на първата линия.
Той има свой дом в България и желанието му е някой ден да може да се върне тук и да практикува професията си в България.

Новините от днес и със задна дата