понеделник, 18 май 2020 г.

Половин покрив е изгорял при пожара в лятната резиденция на Доган край Бургас / ВИДЕО

                                            Снимка: БТА
Половината от покрива на постройка е изгорял при пожара в луксозния почивен комплекс в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас, за който се знае, че се ползва за лятна резиденция от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Пламъците са обхванали 50 квадратни метра от покривната конструкция на сграда, чиято обща площ е 100 квадрата.

Мястото е в близост до бившата хижа на "Трансвагон", собственост на бизнесмена Николай Вълканов, съобщи БНР.

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди 12 на обяд. Огънят е бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето. Въпреки силния вятър, пожарът е бил локализиран.

Комплексът е едно от най-охраняваните места по южното ни Черноморие, достъпът до който е ограничен с бариера. На място журналистите също не бяха допуснати.

Охранителите обаче увериха, че няма пострадали.

По данни от полицията вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение и няма съмнения за умишлен палеж.


"Гъсти облаци дим се стелят над морето, над Нефтеното пристанище. Охрана с радиостанции отцепи пътя към вилата, която гори. Постройката се намира на нос "Чукалята". Огънят е обхванал покривната конструкция на къща, вероятно за персонал, и разположен близо до нея гараж", разказаха очевидци пред "Труд".

Според източници на "24 часа" пламъците са тръгнали от кухнята. По време на инцидента самият Доган бил там и  изглеждал видимо спокоен. А след овладяването на пожара дори поискал да почерпи огнеборците.

Имотът се намира до пристанище "Росенец". Територията около него и то самото са отдадени на концесия на бургаската рафинерия. Вилната постройка не може да се види от пътя. Единственият изглед към нея е откъм морето. Точно от отсрещната страна се намира остров Света Анастасия.Вижте видеото на BMT:

Новините от днес и със задна дата