сряда, 6 май 2020 г.

Ще може ли да отидем на плаж в началото на юни

Община Бургас Новини : Общината е готова да поеме грижата за ...
Непрекъснато говорим, че българите са на първо място спрямо мерките, които сме взели, за да имаме макар и късен летен туристически сезон. Това заяви пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Българите винаги са били пазарът номер 1, на който разчитаме по отношение на туризма. Дали сме възможност наематели и концесионери да изразят позицията си. Получих подкрепата на всички морски кметове, всички заедно сме в тази трудна ситуация. Това е трудна временна мярка, но смятам, че ще е работеща, подчерта Ангелкова.

Ще наложим и рестрикции ако не се спазват санитарно-хигиенните мерки и дистанцията. Капацитетът може да се намали с 30 до 50% за заведенията, както и по плажа, заради увеличаването на разстоянието.

Един чадър с два шезлонга в момента е 16 квадрата, ние сме поискали 20 квадрата да бъде, което виждате доста скъсява разстоянието, поясни Ангелкова.

Ще направим списък на плажовете и условията, за да може всички, които искат да посетят дадено място да знаят какви са условията, коментира още министърът.
На 1 юни плажовете ще са готови, защото така е по договор и по закон. Надявам се да можем да стартираме още тогава, уточни Ангелкова, но стана ясно, че все още не може да се каже кога точно ще отворят плажовете.

Новините от днес и със задна дата