събота, 2 май 2020 г.

43-годишна лекарка почина от коронавирус в Сливен, 1588 са заразените

Потвърдените нови случаи на COVID-19 в България са 47, общият брой е 1588. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Нова област е Разград. Има 6-има заразени в София, във Видин 22-ма, Благоевград - 5, 3 в Плевен, 2 в Кюстендил, 2 в Перник, в Пловдив, Пазарджик, Враца, Разград, Смолян, Сливен и Ямбол по един. Има 5 нови случаи на заразени деца на възраст между 2 и 16 години. Три от тях са в Благоевград и по един във Видин и Враца.

Общият брой на починалите от коронавирусна инфекция е 69 души.

"Има първи случай на починала лекарка от МБАЛ-Сливен, работещ в Инфекциозното отделение", съобщи доц. Димов и добави, че медичката е на 43 години.

От днес Националният оперативен щаб престава да дава редовните си брифинги в обичайния си досега вид, съобщи ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

Актуалната информация за страната и света ще бъде представяна пред медиите под формата на съобщения от доц. Димо Димов, секретар на щаба. Мотивите за спирането на редовните брифинги е, че българското обществото вече е добре информирано за пандемията от коронавирус.

Новините от днес и със задна дата