сряда, 1 април 2020 г.

Издънка: Английски лекари поставили диагноза синузит на бургазлийка с COVID-19 и тя се върнала заразена у нас

Четири са доказаните нови случаи на пациент с коронавирус в Бургаско. Един от тях е настанен в Инфекциозно отделение на УМБАЛ – Бургас. Става въпрос за 52-годишен мъж от Сунгурларска община, който се е върнал на 18 март от Франция. Имал е 3 контактни лица, които са поставени под домашна карантина.
Вторият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29 март от Англия. Прегледана е била в английска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит. При завръщането си в Бургас симптоматиката ѝ е продължила. Изследвана е в бургаската лаборатория, където установяват наличието на вируса. Жената има две контактни лица – нейните родители.
Те са под задължителна карантина. Другите два случая са на две жени – лекар и нейната сестра, и двете от Поморие. Кацнали са на 17 март с полет от Турция. Имали са едно контактно лице, който е под карантина.
Общо потвърдените случаи за Бургас и съседните общини са 18.
В Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас са настанени 4, 2 са настанени в инфекциозното отделение на болницата в Айтос – майка и дъщеря. Направените проби в бургаската лаборатория от началото на пандемията досега са общо 214. В това число 12, които са били взети днес.

Новините от днес и със задна дата