вторник, 21 април 2020 г.

Задържаха и приятелката на шофьора, причинил смъртта на Милен Цветков

Четирима са вече арестуваните за катастрофата, в която загина Милен Цветков, съобщи БНТ.

Късно снощи е била задържана и 21-годишната Симона Цветкова - приятелката на 22-годишния дрогиран шофьор Кристиан Николов, чийто джип помете колата на журналиста на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" на Великден.

Симона и Кристиан са пътували в аудито заедно с 24-годишния Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. След жестокия сблъсък Георги и Симона са избягали.

Вчера синът на депутата се е появил в полицията и е задържан за 24 часа. Разследващите изясняват дали Георги Иванов е знаел, че Кристиан е шофирал дрогиран.

Избягалата Симона също е издирена и е задържана късно снощи, след като е отказала съдействие на разследването.

Самият шофьор вече е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя след употреба на упойващи вещества. Софийската градска прокуратура обяви, че ще поиска от съда да наложи на младежа най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В момента Кристиан Николов е в следствения арест за 72 часа.

Четвъртият задържан по случая е майка му - Десислава Николова. Луксозният джип "Ауди Q7" е собственост на нейна фирма. Икономическа полиция започна проверка за произхода на средствата, с които е закупена колата.

По неофициална информация, нито един от арестуваните не е дал показания до момента, предаде БНР.

Новините от днес и със задна дата