понеделник, 27 април 2020 г.

Убиецът на Милен Цветков няма да обжалва ареста си, щял да съдейства

                                Снимка: БТА
22-годишният Кристиан Николов, обвинен за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест. Преди 5 дни Софийският градски съд отказа да го пусне на свобода.

В последната си дума пред магистратите студентът заяви, че иска по-лека мярка за неотклонение, тъй като имал желание да продължи образованието си.

Пред БТА адвокатът на Николов - Любомир Таков заяви, че няма мярката за неотклонение няма да бъде обжалвана, а Кристиан ще съдейства на разследващите по процеса.

Тогава съдия Мина Мумджиева записа в мотивите към решението си, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е предизвикал катастрофата. До това предположение се стига на база доказателствата - собствеността на автомобила и показанията на очевидците.

Съдът се позова на показанията на няколко свидетели. Един от тях - Денислав Бодичев е описал подробно травмите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му, след удара, се е активирал и еърбег.

Съдът сметна, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите вида упойващи вещества. Но няма данни той да има психични проблеми.

Когато деецът не желае общественоопасни последици или не би искал да настъпят, но нарушава правилата за движение, се счита, че съзнателно ги допуска, т.е. има евентуален умисъл, записа още в мотивите си съдия Мина Мумджиева.

Вчера 53-годишният Милен Цветков бе изпратен в последния си път само от най-близките си заради противоепидемичните мерки. Около 20 души присъстваха на погребението на журналиста в гробищния парк в столичния кв. "Бояна".

Обвиняеми по делото са още трима души - майката на Кристиан - Десислава Николова, както и спътниците му Симона Цанкова и Георги Иванов.

Новините от днес и със задна дата