четвъртък, 16 април 2020 г.

САЩ предоставя на България помощ от 500 000 долара за кризата около COVID-19

Херо Мустафа: Българските медици и доброволци показват ...
САЩ предоставя на България помощ от 500 000 долара. Те ще са за справяне с кризата около COVID-19. Тава обяви посланик Херо Мустафа в свое обръщение на официалната страница на Американското посолство във Фейсбук. Тя оцени високо как се справяме с пандемията и заяви, че можем и занапред да разчитаме на помощ от САЩ.

Дали да получим парите кеш, или ще бъдат под формата на предпазни средства, ще се решава тепърва. Американски фирми, които имат бизнес у нас, вече са дарили и в натура.

"Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването. Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната", заяви посланик Херо Мустафа.

Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която отбеляза първите 6-месеца от мандата си у нас, с видео конференция отчете, че се справяме добре с коронавируса. Мерките били ефективни, както и спазването им.

"Ние сме заедно в това изпитание - американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19", каза Херо Мустафа.

Новините от днес и със задна дата