понеделник, 13 април 2020 г.

Коронавирус или изневяра: Версиите за трагедията с 3 трупа във Велинград

                                         Снимка:БЛИЦ
Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски даде извънредни подробности за кървава семейна драма с три трупа, която се разигра навръх Цветница във Велинград. Припомняме, че вчера бяха открити телата на треньора по плуване Велко Клешков, който се е самоубил, след като е убил съпругата си и сина им.
„За съжаление това е един много трагичен инцидент“, заяви главен комисар Христо Терзийски. Той поясни, че сигналът в районното полицейско управление е получен в 09:50 часа вчера. Сигналът бил за „викове и скандали“.
„Колегите са се отзовали незабавно, но най-вероятно е отключена агресия при неизяснени обстоятелства. Основната версия, по която работим, е за две убийства и едно самоубийство. Следствените действия продължават“, увери гл. комисар Терзийски. Той разкри, че не е имало сигнали за домашно насилие и побой в семейството на треньора по плуване от Велинград. „Голяма семейна трагедия е“, допълни главен комисар Христо Терзийски. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна каза, че нещо е отключило агресията у инструктора, който уби жена си и своя син.
„Нещо е отключило агресията на инструктора по плуване от Велинград, който уби съпругата и сина си. Няма обаче външна намеса“, каза по bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Сигурно е, че 68-годишният мъж е намушкал с нож съпругата си и техния син, а след това се е самоубил. Нашата работа продължава. Надявам се да разберем каква е причината. Може да е психическо заболяване. За съжаление той е мъртъв! Има събрани доказателства, но не мога да ги коментирам“, добави Иванов.

Той отрече мерките срещу разпространението на коронавируса да имат нещо общо с трагедията във Велинград. Миналата година е имало 72 сигнала средно на денонощие за домашно насилие, а сега са 77, заяви главният секретар на МВР. Двамата родители са били инструктори по плуване в града и са обучавали десетки жители.
Местните са шокирани и казват, че семейството било добро и за пример.
„Имаме значително понижение в битовата престъпност. Намалели са кражбите, грабежите и убийствата. Това не ни успокоява. Продължаваме да си вършим работата, защото не знаем в кой момент престъпниците може да се активират отново“, заяви Ивайло Иванов.

Новините от днес и със задна дата