сряда, 18 март 2020 г.

Wizz Air автоматизира връщането на пари при отмяна на полет

Резултат с изображение за „Wizz Air“
Wizz Air обяви днес, че в резултат на значително по-големия брой отменени полети, поради въведените ограничения за пътуване като мярка срещу разпространението на пандемията COVID-19, авиокомпанията е автоматизирала процеса на възстановяване на първоначално заплатената сума от индивидуални клиенти, като автоматично зарежда 120 процента от сумата в WIZZ акаунта на тези клиенти при анулиран полет.

Успоредно с въвеждането на автоматизирания процес на възстановяване на суми, авиокомпанията временно ще деактивира функцията си за онлайн подаване на искове за възстановяване на суми до 14 април 2020 г., за да гарантира, че ще може да се справи с над 100 пъти по-големия брой на случаи на анулирани полети, регистрирани напоследък. Wizz Air уверява клиентите си, че дори и да отнеме повече от обикновено, всички искове ще бъдат обработени и те ще могат да се възползват от правото си на възстановяване за заплатената сума след анулиран полет /и/.

Междувременно, авиокомпанията в момента приоритетно разработва автоматизиран процес на възстановяване на заплатени суми и за туристически агенции, но докато това стане факт, Wizz Air моли туристическите агенции да се обръщат към кол центъра на авиокомпанията.

Пътниците, направили резервации чрез туристически агенции - включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са купили билетите си.


"По време на тези изключително необичайни времена Wizz Air моли всички свои клиенти да запазят спокойствие и да използват винаги, когато е възможно, онлайн платформите за самообслужване на компанията, посочени в имейлите, за да бъде сведен до минимум трафика към изключително натоварените кол центрове".

Въпреки че е извън контрола на Wizz Air, авиокомпанията се извинява за причиненото неудобство в резултат рестрикциите за пътуване и отменените полети, и гарантира, че обработката на искове и процедурите по възстановяване на суми остават основен приоритет за нея. 

Новините от днес и със задна дата