вторник, 24 март 2020 г.

Заразена с COVID-19 българка разказа как болките ескалирали и какво лекарство пие


След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, Световната здравна организация предупреди, че коронавирусът засяга и младите хора, а част от тях могат да развият тежки симптоми. Българка в Берлин разказа от първо лице за COVID-19 в ефира на Bulgaria ON AIR.
„В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно. Всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше“, разказа Катя Ташева.
Сънародничката ни сподели, че не знае как се е заразила. „Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността“, допълни тя.
От една седмица не е излизала от вкъщи. Има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ. „Засега повече от „Парацетамол“ не се налага да взимам“, посочи Ташева.

Новините от днес и със задна дата