вторник, 24 март 2020 г.

Тумба роми, въоръжени с брадви и лопати, сътвориха бесен екшън в Царево ВИДЕО


Невиждан екшън насред епидемията от коронавирус се разигра тази вечер в Царево. Това съобщава Флагман.бг.

Около 21 часа тази вечер над 50-60 мъже от ромски произход щурмуваха офис за бързи кредити на ул. ”Чайка”.
„Групата изглеждаше страховито. Чуваха се мощни закани, викове, удари по земята с брадви и лопати. Тълпата обезумяло вървеше напред. Не им пукаше за забраните, движеха се така, сякаш ще убиват някого”, разказа мъж от Царево, който е заснел потресаващо видео.
По непотвърдена информация между 19 и 20 часа тази вечер в ромската махала в Царево са пристигнали няколко едри мъже с вид на мутри. Те търсили длъжници, които отдавна са просрочили вноските си.

Напрежението ескалирало, а ударната бригада, поступала няколко от местните, използвали спрей и електрошокови палки, сочи неофициалната информация. Ромите обаче не само успели да прогонят ударната бригада, но се въоръжили и директно тръгнали към офиса за бързи кредити, намиращ се на една от пресечките на ул. ”Чайка”.
„Полицията реагира много адекватно. Бързо разбраха какво става и се струпаха пред офиса, снеха самоличността на част от ромите, други арестуваха заради невъздържано поведение. Овладяха ситуацията професионално”, допълни наш източник от Царево.
Със сигурност обаче южното градче няма да спи тази вечер, защото се очаква нов опит на ромите на щурмуват офиса. Те са се заканили, че ще го „изравнят със земята” и прогонят фирмата от Царево, защото използвала мутренски прийоми.

Новините от днес и със задна дата