вторник, 24 март 2020 г.

Математическа графика ще показва броя на лицата под карантина в Бургас


* На база на нейните резултати ще се проверява дали се спазва задължителната изолация

Математическа графика под формата на ще показва броя на хората, които са поставени под задължителна карантина, наложена във връзка със заболеваемостта от CoViD-19 в Бургас.
Графиката ще дава точна представа за броя на лицата под задължителна карантина.
Такива са хората, които се завръщат от страни с висок риск на заболеваемост от коронавирус като Англия, Германия, Франция, Италия, Испания и други и хора, които са били контактни на лице с доказан случай на коронавирусна инфекция.
В тази графика функция със син цвят /синята стрелка/ ще онагледява общият брой на карантинирани хора. Той се получава като към текущия брой на лицата под карантина се добавят новопоставените под изолация за деня и се извадят тези, на които вече е свалена карантината.
Под нея червена стрелка ще показва само броя на хората, поставени под задължителна карантина за съответния ден.
Данните за графиката се получават в Община Бургас всеки ден от РЗИ-Бургас и ОД на МВР-Бургас, а основната им цел е на тяхна база общински служители и служители на органите на реда да проверяват на адрес карантинираните лица.

Всеки ден ще се качва актуалната графика, онагледяваща новите случаи на лицата под задължителна карантина. Графичният модел ще бъде качен на официалната страница на Община Бургас - www.burgas.bg и всеки, който иска ще може да се запознае с него.

Новините от днес и със задна дата