вторник, 3 март 2020 г.

Откриха мъртъв мистериозно изчезналия студент Николай


Най-тежката новина за един родител научи бащата на изчезналия студент от Пазарджик Николай Митов, съобщава Glas.bg.
“Днес, 3 март, синът ми Николай е намерен мъртъв във водите на Казиченското езеро. Светла му памет и Бог да го прости”, заяви бащата на момчето Валентин Митов. Повече от месец нямаше следа от 20-годишния студент Николай Митов от пазарджишкото село Сарая. Тревога, страх и мъчително очакване. Така живяха от 39 дни баща му Валентин и неговата сестра Десислава.
И двамата се налагаше да пият успокоителни лекарства, за да не се сринат напълно. Валентин се е грижил сам за своя син от 13 октомври 2008 г, след като губи съпругата си Иванка. Овдовелият мъж се налага в продължение на 11 години да бъде и майка и баща за своите деца. Признава, че бил строг родител, който искал да отгледа и възпита добри деца, но явно не успял да научи Николай да му споделя повече за живота си.
Преди година и половина момчето отишло да учи в София и започват и да се виждат по-рядко. Последният по-дълъг престой на 20-годишния студент в родния му дом в село Сарая е преди Нова година. Дойде си на 19 декември и си замина за София на 4 януари. Оттогава не съм го виждал, разказа Валентин. Не разговаряхме много през това време. Беше се отчуждил, призна бащата на Николай.

Преди да се върне на село момчето изкарало курс за сервитьор в столичен ресторант и близките му очаквали да се яви на изпит и да започне работа там, но вместо това на 6 януари той отишъл да работи в колцентър за продажби по телефона. На новото работно място обаче останал само 4 дни и на 10 януари казал, че се отказва.
Това обаче не споменал нито на баща си, нито на своите приятели. За последен път Валентин се чува със сина си на 19 януари. Момчето казало, че тъй като е неделя, не е на работа.
“Не говорихме много. Питах го за работата и университета. Дали има пари, дали се храни”, разказва бащата. Още ме обучават на работата, отговорил Николай. Каква е причината да каже, че е напуснал, не е ясно. Пет дни по-късно на 24 януари, Валентин се опитва да се свърже със своя син, но се оказва, че телефонът му е изключен.
Навръх националния празник тялото на момчето е било открито. Към момента не е ясна причината за смъртта на студента.

Новините от днес и със задна дата