неделя, 8 март 2020 г.

Как да познаем, че ни мамят на бензиностанциите


Докато собственикът на автомобила плаща на каста горивото, много често безскрупулни служители на бензиностанцията могат да ви излъжат с до два литра бензин в колата, разкри изпълнителният директор на мултидисциплинарния  холдинг Goldman Group.

"За да избегнете измама при зареждане на гориво на бензиностанция, трябва да зареждате с гориво в доказана мрежа, въпреки че дори и там това може да случи - например усукани колони. Говорим за дефектни броячи на колоните. Недобросъвестните служители променят настройките на машината и при зареждането с гориво тя показва точно толкова литри, колкото сте платили, но всъщност не добавя един или два литра. Това обикновено е невидимо за клиента ", предупреждава той.
Понякога самите бензиностанции задържат бензин в маркуча, което също остава невидимо за клиента, допълва той.
“Ето защо трябва да наблюдавате процеса и поведението на служителите, които често се издават чрез  нервно напрежение", предупреждава още той.
В допълнение, изпълнителният директор на Goldman Group препоръчва добро проучване на техническите характеристики и обема на резервоара на автомобила.  „Важно е почти всички производители да напишат в инструкциите вместимостта на резервоара. Не трябва да се изненадвате, когато европейски автомобил вкарва с четвърт повече гориво в гладко пълнене. Японските автомобили имат по-малко проценти грешки - около десет процента, руските марки позволяват около 15 процента “, каза той.

Експертът отбеляза, че най-често производителите слагат "резервна доставка" на гориво, което дава възможност за известно време да пътуват до най-близката бензиностанция, след като светлината светне.  "Следователно трябва да се зареждате до горе резервоара, когато има риск да останете без гориво, добави той.

Новините от днес и със задна дата