вторник, 31 март 2020 г.

Около 120 000 българи са се прибрали от началото на епидемията досега

Близо 110 000 българи са се прибрали у нас от - Новини 24/7

Външният министър Екатерина Захариева коментира пред Нова тв. усилията за връщане на българи от чужбина. Тя каза, че прибраните туристи сами ще платят разходите си.

"Това са туристи, няма как българският данъкоплатец да плати за тях. Има все още малко групи в държави, за които целият ЕС има трудности. Има държави, които не дават позволение за напускане. Призовавам всички да бъдат спокойни. Голяма част от хората се прибраха, около 120 000 българи са се прибрали от началото на кризата досега", заяви външният ни министър.

Има заявени хора от Испания и Италия, като има осигурени коридори и по суша, защото не е задължително това да стане само по въздух. Захариева е говорила по този въпрос с италианския си колега, а тя е изразила също солидарност.

"Нямаме интерес от това да се настройваме срещу Европейския съюз. Много са фалшивите новини. Има дезинформация", беше нейният коментар във връзка с твърденията, че не Европа, а Русия и Китай помагат само на Италия.

Захариева отбеляза, че в Италия винаги е имало евроскептични партии. Според нея обвиненията срещу Германия и Франция не са обосновани.

Новините от днес и със задна дата