Резултат с изображение за „долари и евро“
Не мина много време от скандала с "подслушването" от различни умни устройства, в които последователно бяха включени огромни компании като Amazon, Apple, Google, Microsoft и Facebook.

През 2019 се оказа, че умните асистенти и софтуери на тези компании постоянно слушат и записват говора на своите притежатели. Със съвсем благородна цел - подобрение на качеството им на работа.
Не малко потребители бяха шокирани от тези новини и се обявиха категорично против този вид "подслушване", заради което компаниите промениха чувствително начина, по който работят, както и общите си условия за потребителите.
Facebook обаче днес стига дори по-далеч и чрез услугата Pronunciations, която е част от Viewpoints приложението, започва да заплаща на потребителите си да правят аудио записи. Всичко е доброволно и със създаване на един запис потребителите могат да изкарат около долар.

Системата работи с точки, а след пет подобни задачи парите могат да се изтеглят през Pay Pal. Има различни ограничения и инструкции, но в общия случай потребителите просто трябва да запишат произнасянето на Hey Portal, както и да прочетат имената на до 10 приятели от списъка си с контакти.
Все още това не е достъпно за всички, а само за хора, които заявят изрично желанието си, за да помогнат, но след първите часове на активиране на услугата от нея вече се възползваха хиляди потребители.