сряда, 12 февруари 2020 г.

"Efbet" предложи 8,5 милиона лева на Левски, но не и при този собственик


Букмейкърската компания "Efbet" официално е пожелала да бъде генерален спонсор на футболния Левски.
Столичният гранд се намира в доста тежка финансова ситуация, а бъдещето му е неясно. Проблемите за "сините" възникнаха с промените в закона за лотарийните игри, които засегнаха основния спонсор "Национална лотария".

В същото време главният акционер Георги Попов е със заповед за арест в ОАЕ, заедно с бизнесменът Васил Божков.
Изпълнителният директор Павел Колев, който в момента сам управлява клуба с ограничения ресурс, с който разполага, призна че се търсят спонсорски договори с големи компании.
Именно това е предложението на "Еfbet", като се вижда от офциалните писма, които Левски публикува на сайта си.
Компанията предлага да стане генерален спонсор на "сините" и да инвестира 8,5 милиона лева на година, но при условие, че собствеността бъде сменена.
"Efbet" вече бе спонсор на "сините" за кратък период преди година, когато логото на компанията бе върху екипите на отбора. То бе брандирано на доста места на стадион "Георги Аспарухов". Любопитно, компанията е и генерален спонсор на първенството, което се казва "Ефбет Лига".

Именно условието за смяна на собствеността проблем за Левски на този етап, за което намекна и Павел Колев. Мажоритарният пакет акции са в Георги Попов, като връзка с него няма и на този етап няма индикации, че той би се разделил с акциите.
Ръководството на Левски публикува и своя официален отговор, в който се казва, че Управителният съвет ще бъде запознат с предложението при първа възможност.
Клубът пожела да информира и феновете си за предложението, за да няма спекулации по темата.
"На 11.02.2020 г. в деловодството на "ПФК Левски" беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.
За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.
"ПФК Левски" активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора", се казва в официалния сайт.

Новините от днес и със задна дата