неделя, 2 февруари 2020 г.

Помилват сестри, убили баща си с нож, чук и сълзотворен газ ВИДЕО


Сестрите Качатурян, които са обвинени в убийството на баща си, биха могли да получат намалена присъда за „необходима самозащита“, заяви техният адвокат Алексей Парсин, което може да доведе до края на наказателното им преследване, пишат руските медии.

Вечерта на 27 юли 2018 г. Михаил Качатурян повикал Кристина, Ангелина и Мария в стаята си една по една. Той ги нападнал, защото не били почистили апартамента добре и след това напръскал сълзотворен газ в очите им. Същата нощ, след като заспал, тийнейджърките влезли в стаята му и го нападнали с нож, чук и сълзотворен газ. Аутопсията показала, че е получил смъртоносни наранявания по главата, гърдите и шията.
Той имал общо 30 прободни рани. Трите сестри веднага се обадили в полицията, която ги арестувала на място и скоро разследването разкрило, че бащата ги е измъчвал, държал в плен и ги малтретирал сексуално през последните три месеца.

Повече от 350 000 души са подписали петиция с искане за справедливост за сестрите и това доведе до нов закон за борба с домашното насилие, който трябва да влезе в сила тази година. Активистите твърдят, че сестрите са жертви, а не престъпници, тъй като нямали начин да потърсят помощ и защита от баща си. Момичетата са били на 17, 18 и 19 години към момента на убийството и са заплашени от по 20 години затвор.
Парсин заяви, че прокурорите са на мнение, че убийството е извършено при самозащита и че следователите трябва да го приемат. "Надявам се след това делото срещу момичетата да бъде приключено. Мисля, че това ще отнеме още месец-два", каза той.

Новините от днес и със задна дата