неделя, 2 февруари 2020 г.

Най-лошата котка на света сама си избра стопани


Най-лошата котка на света, както беше наречена от подслонилия я приют за животни в щата Северна Каролина, си намери дом въпреки недружелюбното си поведение, съобщи в. "Мейл он сънди".

Любящо семейство отведе 4-годишната Пердита в дома си в Тенеси, макар и тя да има доста недостатъци. Пердита се е срещнала с 10-те подбрани от приюта кандидати и сама е избрала осиновителите си.
Приютът на окръг Мичъл в Спрус Пайн разпространи искрена обява за осиновяването на Пердита, в която описа особеностите ѝ.
Характерът на котката Пердита не е за слабите духом, написаха служителите на приюта в обявата.
Тя може "да се взира в душата ви, докато си помислите, че никога повече няма да сте радостни", а "стряскащите скокове са нейна специалност, както и висенето в тъмни ъгли и властването в дома". Пердита обича "да лъже хората, че е болна" и ветеринарят е съгласен, че тя е "гаднярка".
Пердита мрази също "розовия цвят, малките котенца, кучетата, децата, "Дикси чикс", филмите на "Дисни", Коледа и не на последно място . . . гушкането".
С надежда да ѝ намери дом, приютът дори се отказа от таксата за осиновяване.

Сърфиращите в интернет харесаха Пердита. Някои я нарекоха "официален талисман на 2020 г." Най-малко 13 души са направили дарения за нея, а 175 подадоха молби да я осиновят.
Един човек дори поиска да я размени с кучето си, което "за нищо не става". "Тя поне ще изглежда и ще се държи гадно, както би трябвало да прави куче пазач" - обясни той.

Новините от днес и със задна дата