сряда, 26 февруари 2020 г.

Свалената от правителствения самолет журналистка проговори за екшъна


Павлина Живкова от в. "Труд" е журналистката, която се е закашляла в правителствения самолет и малко след това е била свалена преди да отлети за Александруполис заедно с министрите и останалите представители на медиите за заседанието на българския и гръцкия кабинет.
"Качих се и ме свалиха от самолета. Аз кашлях още долу, хремава съм. Аз въобще не съм имала температура", разказа тя пред Дарик. Тя е обяснила обстойно, че не е ходила в държави, където има регистриран коронавирус. Въпреки това я свалили.
"Температурата ми лично беше мерена от доктор, докаран от Терминал 2 в присъствието на главния епидемиолог д-р Ангел Кунчев", разказа още журналистката.
След като се прибрала в редакцията, шефовете ѝ приели случката с чувство за хумор и заключили, че Павлина е "ходещо биологично оръжие".
Самата тя много се надява точно по същия начин строго да действат властите и за всички влизащи на наша територия от държавите с болни от коронавирус.
"Абсолютно адмирирам подобни строги мерки. Ако спрямо всички, които пристигаха от дестинации, където има коронавирус, се вземаха такива мерки, това е похвално", каза още Павлина Живкова.
"Днес е един хубав ден за българската демокрация, защото след свалянето ми от самолета всички могат да са спокойни, че правителството и част от българската журналистика са предпазени от възможна зараза", коментира ситуацията Павлина.

По ирония на съдбата се оказа, че са ѝ направили услуга, оставяйки я тук, защото малко след като правителственият самолет кацна в Александруполис, се разбра, че в Солун вече е установен първият случай на заразен с коронавирус в Гърция.

Новините от днес и със задна дата