събота, 29 февруари 2020 г.

Жесток удар срещу Данчо Катаджията


Нашумелият ловешки полицай, станал известен като Данчо Катаджията, е бил отстранен от длъжност в началото на седмицата. Това потвърди директорът на полицията в Ловеч, цитиран от Нова телевизия.
Това не означава, все още, че Йордан Петков е уволнен дисциплинарно. До два дни комисията, която разследва поведението и морала на инспектора, ще входира своето разследване при министър Младен Маринов, който ще има крайната дума, затова дали Данчо Катаджията заслужава да бъде уволнен дисциплинарно.
От 21 февруари Петков е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч го измени определението на Районен съд пускайки го от ареста.
В няколко серии на Разследване и репортажи по NOVA ТВ ви показахме, че Данчо Катаджията е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и др. престъпления. Показахме и високият стандарт на живот, както бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай. Стигна се и до ареста му, докато Петков се правеше на болен в Пирогов.

Новините от днес и със задна дата