неделя, 23 февруари 2020 г.

Българи в Милано за ситуацията с коронавируса: Като военно положение е!


Повечето училища и университети, както и Съдебната палата в Милано, са затворени, разказаха наши сънародници в града, предава „Монитор“.
Италианските власти предупреждават жителите в цялата страна да не посещават личния си лекар при съмнения за опасната зараза, а да повикат бърза помощ, за да може лекарите да ги прегледат, без те да напускат дома си и да влизат в контакт с други хора.
В областите под карантина са затворени всички търговски обекти и учебни заведения, а хората не могат да излизат от дома си.
Спрян е и транспортът, а свидетели описват ситуацията като „във военно време“.
Обществото се страхува от мащабите на новия вирус, но и от това, че симптомите трудно биха могли да бъдат разпознати от тези на обикновена настинка. Българка в Италия съобщи за случай, в който семейство извикало спешна помощ поради високата температура на своето дете, но резултатите отчели, че заразените с коронавирус са родителите.
Хората се опасяват, че лекарите все още не могат да разпознаят категорично симптомите и рисковете на новия вирус.

"Страхувам се, не знам как утре ще отида на работа", разказа наша сънародничка в Италия. Няма болни българи от коронавируса в Ломбардия. Според направената от "Монитор" проверка, в най засегнатата от коронавирус в Ломбардия провинция Лоди, живеят с постоянно местожителство 313 българи от общо 28 000 чужденци.
В десетте общини на провинцията, които от 22 са под карантина, живеят и работят седемдесетина наши сънародници. Говорителят на санитарните власти в Ломбардия заяви, че до момента в Италия не са констатирани случаи на заразени от COVID-19 българи.
В провинция Падуа на областта Венето имат постоянно местожителство 316 българи от 90128 чужденци. В поставената под карантина община Во' Елганео с 3500 жители живеят и работят 21 наши сънародници. И там засега няма хоспитализирани българи заради "китайската напаст".

Новините от днес и със задна дата