четвъртък, 20 февруари 2020 г.

Убитият Калоян Велков е работил в заведение на българка, все още синът му не знае за трагедията


Българка е собственичката на заведението в германския град Ханау, където в сряда срещу четвъртък бе убит българинът Калоян Велков от крайно десен германец с психични отклонения. Общо 9 души загинаха, след като крайнодесен екстремист нападна два наргиле бара, избяга от полицията, застреля майка си и се самоуби в дома си.


Според бившата му жена Хариета Колева, Калоян е бил в добри отношения с нея, въпреки раздялата. Синът му Александър бил с него в Германия по празниците, след което бащата го върнал при майката.
"Аз съм първата - с неговата приятелка, на мястото, чакали сме до 6 ч. резултати, обявиха имената на мъртвите", каза пред bTV братовчедката на мъжа, която също живее в района. По думите ѝ той от 2 г. е в Германия и работел при българка в бара. Според други негови близки той е работел като шофьор на бетоновоз.

Смяната му трябвало да бъде 18 ч. до 2 ч. през нощта. Когато се чули за последно по телефона, не казал да има някакъв проблем в заведението.
Жената призна, че не е идентифицирала тялото на братовчед си, от полицията ѝ казали само двете му имена и рождената му дата.

Министерството на външните работи малко по-късно потвърди, че при нападението в Ханау е загинал наш сънародник.
"Просто е бил там в неподходящия момент", каза пред bTV бившата съпруга на загиналия при терористично нападение в Германия българин - Хариета Колева.
По нейните думи собственичката на въпросното заведение, в което е извършено нападението, е българка и приятелка на бившия ѝ съпруг. Жената сподели, че бившият ѝ съпруг е в Германия от 2 години и работи като шофьор на бетоновоз.
"Искаше там да живее. Ние сме разделени повече от година, но поддържаме отношения, имаме син на 7 години. Той все още не знае. Аз разбрах сутринта", сподели опечалената жена.
"Работеше честно и почтено, нямаше от какво да се притеснява", допълва тя.
Майката на Калоян Вълков също е от 2 години при него, съобщи лелята Калояна пред "Конкурент". Емилия била хигиенистка на летището във Франкфурт.
Според медийни публикации сред останалите жертви има петима турци, босненец и полякиня. По информация на местните медии всички жертви от двете нападнати заведения са мигранти. Сред тях има и бременна жена на 35 години, която е и майка на две деца. 
32-годишен българин е сред жертвите на масовия убиец в Германия
Убийствата от Ханау: Омразата е проникнала в сърцето на Германия

Новините от днес и със задна дата