сряда, 12 февруари 2020 г.

Историята на Ема, която роди собствената си внучка


Понякога изглежда, че възможностите на медицината са безгранични. Сурогатните майки отдавна не са изненада за никого. Но сурогатни баби... Виж, това е съвсем друго нещо!
55-годишната британка Ема Майлс, която вече имала три деца, решила да направи най-невероятния подарък на дъщеря си и износила детето ѝ, пише "Дейли мейл". 

Животът на дъщеря ѝ Трейси бил като приказка: добра работа, проспериращ живот, прекрасен съпруг. Единственото, което помрачавало щастието ѝ, бил фактът, че младата жена не можела да има деца.
Мисълта я убивала, защото голямата мечта на съпруга ѝ била да стане баща.
Трейси разбрала, че никога няма да може да роди, когато била на 16 години. Нейната патология се среща изключително рядко - веднъж на 5000 случая. Яйчниците ѝ функционирали напълно нормално, но нямала матка.

Първоначално Трейси и мъжът ѝ смятали да се обърнат към агенция, чрез която да наемат сурогатна майка. Във финансов план обаче това се оказало непосилна за тях задача.
И тогава на общ семеен съвет било решено в ролята на сурогатна майка да влезе майката на Трейси - 54-годишната Ема. Жената се съгласила, без изобщо да се замисля. Съпругът на Трейси - Робърт, също нямал нищо против странната идея.
Разбира се, бременността на такава възраст носи определени рискове за здравето, но Ема игнорирала всички предупреждения на лекарите. Семейство Майлс твърдо вярвало, че ще успее.
И чудото станало още от първия опит. Ембрионът бързо се "вкоренил" и бременността на Ема преминала без усложнения.
Малката ѝ внучка Иви се появила на бял свят с цезарово сечение.


И бабата, и бебето били добре.

Трейси и съпругът ѝ веднага се заели с бюрократичните въпроси, свързани с осиновяването на бебето, защото според британските закони тя е дъщеря на Ема и нейна сестра.

Между другото, самата Ема не вижда нищо изненадващо в постъпката си. И не смята, че е направила някакво геройство. 
Тя е убедена, че всяка любяща майка би постъпила по този начин, за да направи дъщеря си щастлива.

Освен това, ако някой ден Трейси поиска дъщеря ѝ да си има братче или сестриче, тя е готова отново да ѝ помогне. /jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата