вторник, 4 февруари 2020 г.

Проговори бабата на заплютото дете в училище


Скандалният случай в пазарджишко училище, при което учителка накара третокласници да заплюят свой съученик, вече намира своето решение. Детето пък вече е преместено да учи на друго място, а прокуратурата проверява случая в основно училище "Проф. Иван Батаклиев", предава Нова тв.

"Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете ѝ разказал за случилото се", каза Цеца Медарова, баба на пострадалото дете.
"Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето", добави тя.
"Поисках обяснение от госпожата. Версията ѝ е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин", коментира директора на училището Даниела Кемчева.
"Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание - предупреждение за уволнение", добави тя.

Родители на децата от 3 "Б" клас пък се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Те са на мнение, че това е инцидент, провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище.
Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да ѝ бъде простено. Тя вече им се е извинила, а родителите са приели извинението ѝ.

Новините от днес и със задна дата