вторник, 4 февруари 2020 г.

Григор срещу Грегори в първия си мач в Монпелие


Французинът Грегори Барер е първият съперник на Григор Димитров в дебютното му участие на турнира от категория АТР 250 в Монпелие.

Световният №91 Барер успя да постигне победа с 6:2, 7:6 над португалеца Жоао Соуса за час и 47 минути. Двамата с Гришо ще се изправят в мач от втория кръг на турнира в сряда.
Това ще бъде първи двубой между първата ни ракета и 25-годишния французин, чиято най-висока позиция в ранглистата е 80-та, достигната миналия октомври.
В днешния мач французинът спечели убедително първия си сет срещу португалеца Жоао Соуса с 6:2, но се измъкна като по чудо във втория.
Той се реши с тайбрек, в който Соуса поведе с 6:2 и изглеждаше, че ще се стигне до трети сет. Барер обаче показа невероятен характер и успя да направи 6 поредни точки, обръщайки тайбрека до 8:6.
Грегори Барер има едва 22 мача в АТР тура до този момент, като е спечелил едва 7 от тях. В турнирите от Голям шлем никога не е успявал да премине втория кръг.

Именно второто стъпало се оказа фатално за него в Австралия преди седмица, подобно на Григор Димитров. Българинът отпадна от американеца Томи Пол, докато французина загуби от аржентинеца Гуидо Пея.

Новините от днес и със задна дата