петък, 21 февруари 2020 г.

Явор Бахаров застава пред съда, внесоха обвинениетоРайонната прокуратура в Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителния акт срещу Явор Бахаров за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от държавното обвинение.

На 8 февруари около 12.50 часа 34-годишният актьор управлявал лекия си автомобил "Мицубиши" по ул. "Найден Геров" в Банско. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при Районното управление в курортното градче. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.
Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. „Пирин“ в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.
От прокуратурата уточняват, че към февруари 2020 г. обвиняемият имал придобита правоспособност за управление на моторно превозно средство с категории "В" и "М". Той обаче е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е и административно наказание. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата.
За инцидента в Банско на Явор Бахаров са съставени два акта.
Предстои Районният съд в Разлог да насрочи дата за делото. По закон за извършените престъпления, актьорът може да получи до 3 години затвор и глоба до 1500 лева.

Новините от днес и със задна дата