понеделник, 24 февруари 2020 г.

Общинар от Созопол алармира: Психично болен тормози куче и пет котки в дома си ВИДЕО


 Повече от четири часа снощи продължи грозна сцена на ул. „Вихрен” в Созопол, на която станаха свидетели десетки будни граждани, но никой не се намеси в подкрепа на общинския служител Христо Бардуков, предава "Флагман".

Началникът на отдел „Образование, култура, социални дейности и спорт” в Община Созопол в ранните вечерни часове влязъл в заключения дом на първия етаж в жилищна кооперация на ул. „Вихрен”, тъй като с часове там виело куче и мяукали за помощ котки. Бардуков е бил сигнализиран от жителка на втория етаж, която е била тероризирана от воя на кучето неведнъж.
Поемайки цялата отговорност той отворил прозореца, нахранил животните и пуснал котките на свобода. Така снощи между 20:00 и 22:30 часа е имало известно спокойствие в домовете на хората.
Пронизителният вой на кучето престанал, след което обаче картината се влошила още повече, защото в дома се завърнал собственикът на имота и по думите на Бардуков е започнал да бие кучето си.
На стената си във фейсбук общинският служител е пуснал видео, което трае 43 минути, заснето със собствения му телефон и излъчвано снощи онлайн. На него се вижда как неясно кой е пуснал от Психо диспансера човека, който видимо има проблеми с мозъчната дейност. Отговаряйки на призивите на Бардуков да излезе отвън, той го засипва с ужасяващи лични обиди близо час.

Накрая Бардуков си тръгва безуспешно призовавайки органите на МВР и Прокуратурата да се намесят ефективно в разрешаването на проблема на хората, живеещи на ул. „Вихрен”. От заснетото видео се вижда, че вътрешността и терасата на апартамента на Наско Царя, са превърнати във вехтошарник.
Мизерията е навсякъде – дори диванът е изяден от кучето. „Зоополиция ли сте, екозащитници ли сте, четири или десет лапи сте, не ме интересува какви сте – елате да видите какво чудо е тука – какъв тормоз на куче и котки.
Призовавам веднага зоополицията и Прокуратурата да се намесят”, каза накрая Бардуков и се оттегли. Свадата между двамата бе наблюдавана от съседи, които той защитаваше, но никой не се намеси.

Новините от днес и със задна дата