сряда, 8 януари 2020 г.

Volkswagen търси 2500 души, на които да дава тлъсти пачки


Volkswagen осъществява най-обширната инициатива в историята за електронизация в автомобилната индустрия и се развива като пълен доставчик на хардуер, софтуер и IT услуги.
Компанията управлява развитието на работата в мрежа на превозни средства, както и модернизацията и дигитализацията на фирмените процеси - с цел да е на челно място в технологичното развитие в електромобилността, работата в мрежа и цифровизацията в света.

А и когато разработвате нови автомобили днес, "музиката свири" най-вече за електрониката. Не е чудно тогава това, че Volkswagen търси да наеме 2500 експерти по електроника в цяла Германия. Освен това VW обучава стотици софтуерни разработчици в собствения си факултет.

В новата приблизително двугодишната програма на компанията 300 участници ще бъдат квалифицирани като разработчици на софтуер до края на годината. Volkswagen показа ново лого и първия си електрически модел "Фолксваген Груп предлага на ИТ специалистите изключителни възможности за назначаване и развитие," казва директорът по човешки ресурси Гунар Килиан, цитиран от auto-press.net.

"Около 12 000 служители по целия свят вече биха работили само в ИТ отделите - софтуерни разработчици, UX дизайнери, "облачни" архитекти, експерти в областта на изкуствения интелект. И ще продължим да укрепваме тази насока бързо", допълва Килиан.

През 2020 г. само в Германия целта е да бъдат събрани около 2500 експерти в бъдещите области на мобилността от електрификацията до дигитализацията, разработката на софтуер и свързаност.

Новините от днес и със задна дата